VIDEO: Farmaceutska kompanija objavila snimak "koji je iščekivao čitav svet"

Farmaceutska kompanija "Pfizer" objavila je video snimak koji je, kako javljaju mediji, "iščekivao čitav svet".
Na snimku se vidi kako je u toku punjenje hiljada malih doza sa novom, eksperimentalnom vakcinom protiv virusa korona. Pokaže li se vakcina delotvornom, to je, kako javlja "Dejli mejl", prvi korak u smeru otklanjanja stanja u koje je svet uvučen usled pandemije.
 
List navodi da je Pfizer u svom belgijskom pogonu već proizveo stotine hiljada doza vakcine. Čim zalihe to budu omogućile, vakcina će krenuti u klinike širom sveta.
 
Američka farmaceutska kompanija nada se da bi do kraja ove godine mogla da proizvede oko 100 miliona doza, od čega je četrdeset miliona već predviđeno za britanske zdravstvene ustanove. Sledeće godine cilj im je da proizvedu 1,3 milijarde doza vakcine protiv Covida-19.
 
"Dejli mejl" ističe kako je, prema zasad dostupnim podacima, za svakog pacijenta potrebna količina od dve doze vakcine.
 
"Bio je sjajan osećaj videti prve doze vakcine kao izlaze sa pokretne trake. To nam je svima izmamilo osmeh na lica", rekao je direktor britanskog odeljenja Pfizera Ben Ozborn.
 
Pfizer namerava da sprovede ispitivanja na 44.000 pacijenata kako bi do kraja novembra mogli da zatraže hitno odobravanje vakcine pred američkim vlastima. To je kompaniju zvanično stavilo na vrh kompanija koje su najuspešnije i najbrže razvile potencijalnu vakcinu protiv SARS-CoV-2.
 
  • @Ogavnog li naroda

    20.10.2020 10:13
    Pa upravo protivnici vakcinacije to i hoće - da ih ostave njihovoj sudbini. Ne smatram da su lekari svemogući i da treba primarno da brinu o mom zdravlju, moje zdravlje je najviše moja odgovornost. To govorim iz iskustva, a i zbog neprijatnih iskustava sa lekarima koja su mi promenila život. Poverenje treba zaslužiti, a lako se može izgubiti.
  • Slobodan

    20.10.2020 10:13
    Prosečno vreme koje je potrebno da se proizvede vakcina je 4 godine. Ko želi da bude zamorac?
  • Nije bitno

    19.10.2020 19:49
    Ludilo
    Ma šta reći, sve se zna i sve je postalo providno. Samo se pitam dokle će ovaj svet verovati u ovu mutljavinu, prljavu svetsku igru, žalosno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet