Građani SAD dobijaju po 1.200 dolara pomoći

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi i sekretar finansija administracije Donalda Trampa Stiven Mnučin, saglasili su se oko predloga da se još jednom podeli po 1.200 dolara pomoći većini Amerikanaca i da se vrati neki nivo olakšica za nezaposlene.
Ona je izjavila da bi dogovor sa administracijom Donalda Trampa, koju predstavlja sekretar finansija Stiven Mnučin, o novom paketu ekonomske pomoći za prevazilaženje posledica korona virusa trebalo da bude postignut u narednih 48 sati ili će se čekati završetak izbora, 3. novembra, prenosi Glas Amerike.
 
Pelosijeva već nedeljama razgovara Mnučinom, ali još nema dogovora, dok broj obolelih od Covida-19 ponovo raste u SAD, a privredni oporavak usporava.
 
Njih dvoje pregovaraju o paketu koji bi koštao između 1,8 i 2,2 biliona dolara.
 
Ukoliko se postigne dogovor, pojedini republikanski senatori se protive trošenju tolike sume novca, kao dodatak na tri biliona dolara koje je Kongres usvojio pre nekoliko meseci, za ublažavanje posledica pandemije.
  • Bili Piton

    19.10.2020 17:42
    Eksperti opste prakse
    Sad ovi nasi eksperti treba da objasne Amerima koliko silno grese, da ne treba davati 1200USD, mozda 120USD, a i to je mnogo.
    Sta zna Amer sta je komsijina krava...
  • Zoran

    19.10.2020 10:26
    Ako naseg vodju zanima koliko nam dobro ide i gde smo u odnosu na svet moze da uporedi pomoc koju gradjani SAD dobijaju od svoje drzave sa pomoci koju su nasi gradjani dobili.
  • Dron

    19.10.2020 09:16
    SAD
    ćemo i mi da se ugledamo na njih, ponovo. ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.