Policija u Paragvaju zaplenila 2,3 tone kokaina koji je skrivan u uglju

Policija u Paragvaju zaplenila je rekordne 2,3 tone kokaina, koji je bio skriven u pošiljci uglja namenjenoj Izraelu, prenosi danas BBC.
Količina pronađenog kokaina ima uličnu vrednost od 500 miliona dolara, a radi se o dosad najvećoj zapleni u Paragvaju. Kokain je pronađen u kontejneru u privatnoj luci Terport u gradu Vileti nedaleko od glavnog grada Asunsiona.
 
Uhapšene su dve osobe, a jedna od njih je bivši direktor državne televizije. Kokain je bio zapakovan u pakete, a pronađen je u jednom od šest kontejnera od kojih pet tek treba da budu pretraženi.
 
Ministar unutrašnjih poslova Euklides Asevedo je rekao da bi konačna količina kokaina mogla biti veća od tri tone. Ugalj je ključan za izvoz pa je zbog toga postao popularan u pokušajima krijumčarenja kokaina preko međunarodnih granica.
 
Dojava o kokainu je stigla iz Belgije. Prethodno je rekordna količina zaplenjenog kokaina iznosila 2,2 tone.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet