U Italiji najveći dnevni broj zaraženih od početka korone

U Italiji je u poslednja 24 časa potvrđeno još 15.199 slučajeva zaraze koronavirusom, saopšteno je iz italijanskog Ministarstva zdravlja.
U Italiji najveći dnevni broj zaraženih od početka korone
Foto: FoNet/AP
Najnoviji dnevni broj zaraženih najveći je od početka epidemije i znatno je veći u odnosu na raniji rekordni broj od 11.705 slučajeva registrovanih u nedjelju, 18. oktobra.
 
Ministarstvo je juče saopštilo da je za 24 časa zaraženo 10.874 ljudi.
 
U saopštenju se navodi da je u Italiji od juče preminulo još 127 zaraženih virusom, što je znatno manje u odnosu na mart i april, kada je dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19 prelazio 900.  
 
Širenje epidemije usporeno je tokom leta, ali je u poslednjih nekoliko meseci došlo do naglog ubrzanja. Lombardija, koja je bila centar epidemije u prvom talasu, ponovo je najugroženija oblast u Italiji i danas je u tom području registrovano još 4.125 slučajeva zaraze.  
 
Regionalne vlasti Lombardije odlučile su u ponedeljak, 19. oktobra, da uvedu policijski čas od 23.00 do 5.00 časova. U Laciju, kod Rima, uveden je policijski čas od ponoći do 5.00 časova, a slične mere najavljene su i u Kampanji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.