Magazin "Time" prvi put u istoriji zamenio svoj logo porukom "Vote"

Jedan od najpoznatijih magazina na svetu "Time" prvi put u svojoj istoriji na naslovnoj strani nema ispisano ime u poznatom fontu, nego je umesto naziva ostavio poruku: "Vote" (Glasaj).
Naslovna strana magazina prikazuje crvenokosu osobu koja preko lica nosi maramu, kao masku.
 
U tekstu u kojem objašnjava zbog čega je "Time" prvi put u gotovo stogodišnjoj istoriji odlučio da na naslovnoj strani ne bude ime magazina, nego poruka, glavni urednik Edvard Felsentol piše kako je 2020. godina "bola, poteškoća, haosa i gubitaka".
 
On navodi da postoji tek nekoliko događaja koji će oblikovati svet više od predstojećih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama. 
 
Objašnjava da su se na ovakvu naslovnu stranu odlučili kako bi obeležili istorijski trenutak, te su logo zamenili imperativom da svako iskoristi svoje pravo da glasa. Kako bi pomogli biračima, svojim čitaocima su obezbedili i uputstva na koji način bezbedno da glasaju "u ovoj čudnoj godini".
 
Kako je objasnio autor crteža na naslovnoj strani, Šepard Feri, iako osoba zna da postoje dodatni izazovi za demokratiju tokom pandemije, ona je ipak odlučna da koristi "svoj glas i snagu glasajući". 
 
"Nalazimo se u trenutku koji će budućim generacijama podeliti istoriju na 'pre i posle'", zaključuje Falsentol.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet