Astronautkinja NASA glasala iz svemira na predsedničkim izborima u SAD

Astronautkinja američke svemirske agencije NASA Kejt Rubins glasala je iz svemira na predsedničkim izborima u SAD.
"Sa Međunarodne svemirske stanice: Glasala sam danas", navodi se uz fotografiju astronautkinje objavljene na Tviteru američke svemirske agencije NASA.
 
Ona je sa izbornog mesta u svemiru glasala putem šifrovanog imejla, poslatog službeniku izborne komisije na Zemlji. Rubins je polovinom oktobra sa dva ruska kosmonauta stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu.
 
Astronauti NASA su i ranije glasali iz svemira. I Kejt Rubins je za izbore 2016. godine bila u misiji i glasala je iz svemira.
 
Ona je poručila Amerikancima da je "od ključne je važnosti da učestvuju u demokratiji". From the International Space Station: I voted today

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet