Hrvatski nedeljnik tvrdi da ima snimak: Milo Đukanović prokazan kao naručilac ubistva Ive Pukanića

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je u svom najnovijem broju da poseduje snimak telefonskog razgovora u kojem Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, otkriva zbog čega do sada nije prokazao Mila Đukanovića.
Ivo Pukanić je bio osnivač i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Nacional. Za svoje istraživačke tekstove je nagrađivan, a pisao je i o švercu cigareta, optuživši kao organizatore Mila Đukanovića i Stanka Subotića Caneta.
 
Ubijen je 2008. godine ispred sedišta Nacionala, zajedno sa svojim saradnikom Nikom Franjićem. Atentat do danas nije razrešen, a Nacional 12 godina od ubistva na naslovnoj strani donosi priču kako se pojavio audio snimak iz zatvora koji, kako navode, "ukazuje na naručioce atentata". 
 
Zbog atentata na Pukanića osuđeni su Slobodan Đurović, Robert Matanić, Željko Milovanović, Bojan Gudurić, Luka Matanić i Amir Mafalani, dok je Joca Amsterdam oslobođen optužbi da je bio organizator.
 
Novinari Nacionala u današnjem broju pišu da imaju snimak koji je "prvo dospeo do policije u BiH, a potom u Hrvatsku". Tajno snimljeni razgovor, tvrde, objašnjava zašto Joca Amsterdam do sada nije prokazao Mila Đukanovića kao naručioca ubistva.
 
Đukanovića je s atentatom prvi povezao njegov kum Ratko Knežević, koji je pre desetak godina izjavljivao kako je dugovečni crnogorski političar "kontrolisao duvansku mafiju, te naručio ubistvo vlasnika Nacionala". Milo Đukanović je 2010. godine odgovorio na ove optužbe, navodeći kako je "reč o patološkom lažljivcu, o narcisoidnoj osobi, lakrdijašu i marginalcu koji nema sposobnost da spozna svoje realne kapacitete", dodajući kako "Kneževiću ne trebaju niti vlast, niti sudovi u Zagrebu već ozbiljna klinika", piše Telegram.hr.
 
Ratko Knežević bio je i svedok na suđenju za ubistvo Ive Pukanića. U najavnim istupima za regionalne medije govorio je kako će se "u istrazi na kraju utvrditi da su naručioci ubistva crnogorski premijer Milo Đukanović i Stanko Subotić Cane", optužujući ih za još niz kaznenih dela ubistava, te pranja novca. Na suđenju je ponovo optužio svog kuma i bivšeg prijatelja.
 
Ponavljajući svoj prvobitni iskaz, Knežević je rekao da mu je Stanko Subotić Cane lično pretio da će "ubiti i njega i Pukanića ako Nacional ne prestane da piše o duvanskoj mafiji". Na sudu je kazao i kako je od ljudi bliskih Đukanoviću dobijao upozorenja da smiri Pukanića.
  • Koga boli

    27.10.2020 14:57
    Crna Gora
    Je srpska zemlja.......nije u Bangladesu....nekima je???
  • Iz Rusije s ljubavlj

    27.10.2020 12:00
    @koga boli
    @koga boli
    Boli nas. Sve su to umrezeni krimosi.
    Kada je klupko krenulo da pada tesko ga je uhvatiti.
  • StAV

    27.10.2020 11:50
    I ja sam zadao udarac mafiji
    Prestao sam da konzumiram nikotin posle 20 god. staza i tako je vec 7 god. Probajte i vi, nije tesko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet