Nemačka na mesec dana zatvara restorane, kulturne i sportske ustanove

Nemačka u ponedeljak za narednih mesec dana zatvara barove, restorane, kulturne i sportske ustanove u okviru novih drastičnih restriktivnih mera protiv epidemije koronavirusa, izjavila je kancelarka Angela Merkel.
Nemačka na mesec dana zatvara restorane, kulturne i sportske ustanove
Foto: FoNet/AP
Te stroge mere važe za celu zemlju i trebalo bi da se ograniče kontakti što je moguće više u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, rekla je kancelarka i dodala da će škole i obdaništa ostati otvorena.
 
Prema njenim rečima, sportska profesionalna takmičenja će biti održana u zatvorenom dok će biti zabranjena amaterska takmičenja, takođe tokom novembra.
 
Merkel je rekla da će vlada sprovesti novi program hitne pomoći do deset milijardi evra kako bi pomogla sektorima ekonomije koji su najviše pogođeni restriktivnim merama.
  • Dr

    29.10.2020 17:12
    Sve je to super, ali hajmo realno- Nemacka em ima sredstva za takon nesto, em ima DISCIPLINOVANE gradjane. Nasi se bune sto trebaju da nose masku i u zatvorenom ( pa nema sto kila), a na otvorenom da i ne govorimo!
  • Zoran A.

    29.10.2020 07:46
    Zoran A.
    Veliki pozdrav iz Forcajma mojim bivsim sugradjanima. Ovde u Nemackoj nema policiskog sata zatvaraju se kafici,restorani,bioskopi,kulturna desavanja. Ostalo sve radi a svi koji nerade zbog kovida 19 za mesec dana uplaceno ceim biti do srede sva novcana sredstva koja su izgubili zbog neposlovanja i zarade. O ekonomiji toliko niko nije u minusu,maske su od marta obavezne a sada i na otvorenom u zatvorenom trzni centri,marketi,hoteli nesme biti vise od 30ljudi. Nemacka kao ekonomska sila i naj bolji socijalni program na svetu mogu da priuste sebi mesec dana ovaj sistem zatvaranja. Ovde niko nesme i nemoze ostati bez egzistencije ili svoje imovine ako se i desi tako nesto drzava vam daje manju nekretninu a novcana primanja se nesmeju prekidati. Ja kao vecina nasih zemljaka pa i nemaca se divimo kako ste uopste preziveli tri meseca jer je srbija jedna od zemalja sa najmanjom platom u evropi a medju skupljim za hranu. Nedajte se nesmete sebi dozvoliti lok-daun jer se ekonomski nikada nebi oporavili. Ovo vam je iz prve ruke i formacija a srpska vlast sta plasira putem medija to zaista normalan covek nemoze da svari takve lazi i obmane naroda. Veliki pozdrav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.