Najviše novih slučajeva od početka epidemije u Italiji - 24.991

U poslednja 24 sata u Italiji je zabeležen 24.991 slučaj zaraze, što je najveći broj zaraženih od početka epidemije. Preminulo je 205 osoba.
 Najviše novih slučajeva od početka epidemije u Italiji - 24.991
Foto: Pixabay
Time je broj zaraženih povećan na 589.776. Aktivno je 276.457 slučajeva, a na odeljenjima za intenzivnu negu nalazi se 1.536 osoba.
 
U poslednja 24 sata zabeleženo je 205 smrtnih slučajeva, ukupno 37.905. Ovo je prvi put od maja da je dva dana zaredom broj umrlih na dnevnom nivou veći od 200.
 
Juče je od posledica zaraze umrla 221 osoba. Broj oporavljenih od bolesti veći je za 3.416 i iznosi 275.404. Epidemiološka situacija u zemlji pogoršava se iz dana u dan, a dolazi i do protesta zbog novih mera na sprečavanju širenja koronavirusa.
 
Premijer Đuzepe Konte navodi kako su svesni da je reč o ozbiljnim merama, ali da ih smatraju potrebnima u cilju sprečavanja širenja virusa. Konte je naveo kako je cilj da mere spreče uvođenje karantina koji će naneti veću štetu ekonomiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.