Maršalska Ostrva zabeležila prve slučajeve Covida-19

Maršalska Ostrva, jedna od poslednjih zemalja pošteđenih pandemijom, zvanično su registrovala prva dva slučaja virusa korona, saopštila je vlada tog arhipelaga u Pacifiku.
Maršalska Ostrva zabeležila prve slučajeve Covida-19
Foto: Pixabay
Dve osobe zaposlene u američkom garnizonu testirane su pozitivno na virus korona nakon što su u utorak došle sa Havaja.
 
Vlasti Maršalskih Ostrva su istakle da dvoje zaraženih, 35-godišnja žena i 46-godišnji muškarac, nisu imali kontakte sa lokalnim stanovništvom.
 
"Uveravamo građane da je reč o uvezenim slučajevima koji su otkriveni dok su bili u karantinu, a tamo su i dalje", saopštila je glavna sekretarka vlade Kino Kabua.
 
Maršalska Ostrva, arhipelag koji se nalazi na pola puta između Australije i Havaja, zatvorila su granice početkom marta kako bi se zaštitila od pandemije.
 
Brojne pacifičke zemlje su uvele takvu meru zbog slabosti zdravstvenog sistema i pored ekonomskih posledica.
 
Maršalska Ostrva su od juna ublažila ograničenja kako bi omogućila nekim ljudima ulazak na arhipelag, uglavnom zaposlenima u američkoj bazi koji moraju da poštuju strogi tronedeljni karantin.
 
Dvoje Amerikanaca su bila negativna na testu pre odlaska sa Havaja, precizirala je Kabua i dodala da je reč o asimptomatičnim slučajevima. Ona je precizirala da je žena u julu imala k
Covid-19 i da je podvrgnuta dodatnim ispitivanjima kako bi se utvrdilo zašto sada ima pozitivan test.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet