Mitropolija: Zdravstveno stanje Amfilohija nepromenjeno

Mitropolija crnogorsko primorska demantovala je navode pojedinih medija o zdravstvenom stanju mitropolita Amfilohija Radovića i istakla da je njegovo "zdravstveno stanje nepromenjeno".
"Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obaveštavamo javnost da je u odnosu na današnji izveštaj nepromenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom lekarskog tima koji od samog početka bolesti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku", navedeno je u saopštenju.
 
Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je prethodno da je prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno da malo otežanije diše, uz bol u grudnom košu. Kako se navodi, on nije priključen na respirator, koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju, prenosi RTCG.
 
"Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima", navodi MCP.
 
Skener pluća i plućnih arterija je, kako navode, pokazao da nema tromboze, a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.
 
"Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izveštavati o svim promenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom", zaključuje se u saopštenju MCP.
  • Џо

    30.10.2020 14:29
    @Mastodont

    Настави да смрдиш, ништа друго се ни не очекује од једног болесника који је умакао беломантилцима. Сигурно имаш пуно пријатеља у животу. Нахрани его, психопато, нека твоја буде последња.
  • Mastodont

    30.10.2020 11:44
    @Џо

    Opa, javio nam se lokalni predvodnik ljubitelja snifanja tamjana. Sirota ilovača, čime je zaslužila likove poput Amfilohija i tebe.
  • Џо

    30.10.2020 10:32
    Нема већег шизика и психопате од овог Комифоа, Мастодонта и коју ли је личност већ данас изабрао. Није му лако чим годинама оставља монструозне коментаре лишене сваке емпатије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet