Vanredno stanje u Češkoj produženo do 20. novembra

Češki parlament izglasao je produženje vanrednog stanja do 20. novembra.
Vanredno stanje u Češkoj produženo do 20. novembra
Foto: Pixabay
Vlada je 5. oktobra proglasila vanredno stanje u trajanju od 30 dana kako bi olakšala donošenje odluka, prenosi Radio Slobodna Evropa. Češka je na drugom mestu u Evropskoj uniji po broju novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika, a prva je po broju umrlih, pokazuju podaci Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.
 
Poslednjih dana broj dnevnih slučajeva blago se smanjuje. U četvrtak je zabeležen 13.051 slučaj korona virusa, dok je prethodnih dana broj novih slučajeva bio oko 15.000. Do sada je Češka zabeležila 310.000 slučajeva korona virusa, a 2.862 osobe su preminule.
 
"Ovo što se sada događa verovatno je početak pada broja slučajeva," rekao je novinarima novi ministar zdravstva Jan Blatni i dodao da najgore još nije prošlo. U Češkoj su zatvorene škole, restorani i većina trgovina, a javni skupovi su ograničeni.
 
Na snazi je policijski čas od 21 do 6 sati ujutro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet