VIDEO: U zemljotresu u Turskoj stradala 71 osoba, jedan čovek spasen iz ruševina posle 36 sati

Prema poslednjim podacima, u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Grčku poginula je najmanje 71 osoba, saopštilo je večeras tursko Ministarstvo zdravlja.
VIDEO: U zemljotresu u Turskoj stradala 71 osoba, jedan čovek spasen iz ruševina posle 36 sati
Foto: FoNet/AP
U zemljotresu je povređeno 940 osoba, a do sada je iz bolnica otpušteno više od 700 lakše povređenih. U jedinicama intenzivne nege je osam ljudi sa teškim povredama.
 
Za ljude koji su ostali bez kuća i stanova obezbeđeno je više od 3.000 šatora sa 13.000 kreveta i tu će boraviti dok im se ne obezbedi trajni smeštaj. Predsednk Turske Redžep Tajp Erdogan poručio je da će država izgraditi kuće i stanove svima koji su ostali bez njih.
 
Spasilačke ekipe i danas su nastavile potragu za ljudima koji su ostali ispod ruševina više desetina srušenih kuća i zgrada. Danas je pronađen jedan sedamdesetogodišnjak, koji je bio zatrpan 36 sati.
 
Na grčkom ostrvu Samos, koje je takođe pogođeno zhemljotresom, dvoje tinejdžera stradalo je kada je na njih pao zid, a najmanje 19 osoba je povređeno.
 
Zemljotres je zatresao u petak popodne, rušeći zgrade u Izmiru, trećem najvećem turskom gradu, izazivajući mali cunami u kvartu Seferihsar i na ostrvu Samosu. Turska Služba za vanredne situacije (AFAD) objavila je da je nakon najjačeg zemljotresa usledilo još 833 manjih potresa, a 40 je bilo jače od četiri stepena.
 
Prema istanbulskom institutu Kandili, zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale imao je epicentar u Egejskom moru severoistočno od Samosa. 
 
  • gradjaninX

    01.11.2020 23:10
    Tako im je dobro to zidano tamo, da je bilo 8 rihtera, svi bi poginuli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet