VIDEO: Masovno kršenje mera na sahrani Amfilohija, građani se pričešćivali istom kašičicom

Mere Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti Crne Gore masovno se krše i na dan sahrane mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u i ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici za vreme liturgije i opela koje služio patrijarh srpski Irinej.
Mere su kršene i u petak u Kliničkom centru Crne Gore i u Cetinjskom manastiru, kao i subotu na Cetinju, u Podgorici, u Hramu Hristovog Vaskrsenja, kao i ispred hrama.
 
Sveštenici su danas ispred Hrama pričešćivali građane istom kašičicom, a deo građana ispred Hrama ne nosi maske.
 
Bez maski je i većina ljudi u Hramu, među kojima je i mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić, čitav niz poslanika i drugih javnih ličnosti, kao i većina sveštenstva i monaštva.
 
 
Mitropolija crnogorsko-primorska je prethodno više puta pozivala građane da poštuju mere.
 
"Svesni celokupne zdravstvene situacije, ali i ogromnog poštovanja koje je Mitropolit uživao, još jednom apelujemo na sve učesnike ispraćaja da se pridržavaju svih propisanih zdravstvenih mera, da nose maske i drže distancu. U cilju obezbeđivanja što veće zaštite nabavljeno je 5.000 zaštitnih medicinskih maski koje će biti podeljene onima koji je ne budu imali", saopšteno je u subotu iz NKT.
  • OOOOVDEEEEEE

    02.11.2020 11:54
    na zalost !
    ni jedan normalan komentar !!!!!!!!!!!! dominantne su dve grupe: prva-"zaludjeni vernici" i druga: "zaludjeni nevernici"- opsednuti virusom. svi vi koji ne spadate u ove dve kategorije ste normalni.........
  • Dr

    02.11.2020 11:17
    Treće nema
    Ako u Crnoj Gori posle ovoga ne bukne korona,onda je i nema.A ako bukne odgovorne kazniti zbog ugrožavanja života...
  • Nemanja

    02.11.2020 08:20
    @Vi se

    Za Mila mi puca prsluk, ali sve ovo ostalo što si naveo zvuči sjajno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.