VIDEO: Neredi u Madridu zbog vanrednog stanja i policijskog časa

Španska policija danas je privela nekoliko desetina ljudi tokom sukoba sa demonstrantima na protestima u nekoliko gradova, gde su se građani bunili zbog ograničavajućih mera uvedenih protiv epidemije korona virusa.
Protesti su održani drugi dan zaredom, a u nekim gradovima su opljačkane prodavnice.
 
Najveći nemiri izbili su u Madridu, gde su demonstranti uzvikivali "Sloboda", zapalili brojne kontejnere za smeće i podigli barikade u centru grada. Potom su policiju gađali kamenicama i molotovljevim koktelima.
 
Služba hitne pomoći u Madridu saopštila je da je 12 osoba lakše povređeno, od kojih tri policajca.
 
Te nemire je osudio španski premijer Pedro Sančes koji je na Tviteru naveo da se ne može tolerisati "nasilno i iracionalno ponašanje manjinskih grupa".
 
 
U Španiji je od početka epidemije korona virusa zaraženo 1,1 milion ljudi.
  • Sava

    02.11.2020 10:39
    Ravnozemljaši odlučno koračaju ka ivici, ali žele i nas da povuku sa sobom.
  • Igor

    02.11.2020 08:52
    Igor
    Pocelo je svugde po svetu....covecanstvu je dosta korone velika vecina covecanstva se suocava sa siromastvom. Ko zna mozda se iz ovoga neki novi poredak rodi ako se nepronadje vakcina sto pre. A to mnogim silama nebi odgovaralo...cudno je ovo vreme u kom svi zivimo osecase neki miris u vazduhu...?
  • V

    02.11.2020 07:52
    I onda nasi represiju vrse i biju nas? Tacno da zivim u ovoj Spaniji ili Francuskoj, ne bih nikad protestovao, udaraju panduri ne pitaju covece, samo lome.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.