Kina je 59. u svetu po broju obolelih od korone, pogledajte prvih 10 zemalja

Od početka pandemije korona virusom u svetu inficirano je više od 49 miliona ljudi, a zabeležene su 1.242.052 smrti.
Kina je 59. u svetu po broju obolelih od korone, pogledajte prvih 10 zemalja
Foto: Pixabay
Od korona virusa oporavilo se više od 35 miliona ljudi. 
 
Kina, odakle je sve počelo, prema poslednjem izveštaju zabeležila je 36 novih slučajeva korona virusa, bez smrtnih ishoda.
 
Ova azijska zemlja sa više od 1,4 milijarde stanovnika, identifikovala je 86.151 slučaj zaraze korona virusom, po čemu se nalazi na 59. mestu na svetu. 
 
Na prvom mestu po broju obolelih su Sjedinjene Američke Države sa 9,9 miliona zaraženih korona virusom. Iza SAD je Indija, u kojoj je zabeležeo 8,4 miliona slučajeva infekcije.
 
Na trećem mestu je Brazil sa 5,6 miliona zaraženih građana, a na četvrtom je Rusija, koja je identifikovala virus kod 1,7 miliona ljudi.
 
Sa 1,6 miliona obolelih na petom mestu je Francuska, a pandemija je pogodila i Španiju, koja je zabeležila 1,3 miliona slučajeva zaraze, po čemu je šesta u svetu po broju obolelih.
 
Argentina sa 1,2 miliona je sedma, a Velika Britanija osma, s obzirom na to da ima 1,1 milion slučajeva zaraze. 
 
Kolumbija je deveta i identifikovala je korona virus kod 1,1 milion zaraženih, a na 10. mestu je Meksiko, koje još uvek nije prešlo milion inficiranih - ima 949.197 slučajeva.
 
U Srbiji je od početka pandemije identifikovano 55.676 zaraženih osoba, po čemu se nalazi na 79. mestu u svetu po broju obolelih.
  • Jovan

    06.11.2020 22:04
    Sve što dođe iz Kine traje dve tri nedelje jedino covid opstaje. Svaka čast al su ga napravili.
  • Garavi

    06.11.2020 18:05
    Izvinjenje
    Ja bih da se u ime Kineza izvinim inspiratorima ovog clanka sto je Kina slusala doktore, a ne politicke sarlatane, sto su lockdown sproveli striktno i efikasno, sto su se organizovali, pa nije bilo nestasica i tako redom.
    To da je sve pocelo u Kini kazite Spancima koji su pronasli korona virus u uzorcima vode iz kanalizacije uzetim u martu 2019. Kazite to direktoru americkog CDC koji je priznao pred Kongresom da je moguce da je bilo umrlih od korona virusa u jesen 2019, kazite francuskim sportistima koji su bili zarazeni pre odlaska u Wuhan.
    Ne bi bilo lose malo smanjiti propagandu prema onima koji nam nikad nista lose nisu ucinili...
  • Bolje

    06.11.2020 17:35
    Kinesko
    Maslo...nego Americki pekmez...A sto se broja zarazenih tice ..on proporcionalan broju stanovnika....nemoze Srbija imati broj zarazenih ko Velika Britanija kada je 10 puta manji broj stanovnika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet