VIDEO Bajden u pobedničkom govoru: Amerika će ponovo biti poštovana i ujedinjena

Biću predsednik koji teži tome da ne deli ljudi nego da ih ujedinjuje, koji ne vidi crvene i plave države nego samo Sjedinjene Države, rekao je Džo Bajden obraćajući se pristalicama u rodnom Vilmingtonu.
Džo Bajden je osvojio više od 74 miliona glasova, najviše što je osvojio neki predsednički kandidat u Americi.
 
"Obećavam da će moja administracija povratiti dušu Amerike. Da će obnoviti kičmu nacije - srednju klasu", naveo je.  
 
Istakao je da želi da Amerika bude ponovo poštovana u svetu, ali i ujedinjena iznutra.  
 
"Velika mi je čast što je toliko miliona Amerikanaca glasalo za ovu viziju. A sada moramo da radimo da bismo ostvarili viziju, i to je zadatak našeg vremena", poručio je Bajden.  
 
 
Obratio se i direktno pristalicama Donalda Trampa.
 
"Vreme je da odstupimo od oštre retorike, da spustimo temperaturu, da opet vidimo jedni druge i da se čujemo", poručio je Bajden bez pominjanja imena njegovog rivala.
 
Ipak, rekao je da je vreme da se prestane sa tretiranjem protivnika kao neprijatelja.
 
Bajden se pojavio na bini noseći masku.
 
Najavio je da će formirati komitet za odgovor na virus korona da bi osigurao da će se sprovesti odluke posle dana njegove inauguracije u januaru, jer, kako je naveo, "to je jedini način da se vrati životu".
 
Demokrata Džo Bajden je prema projekcijama izabran za 46. predsednika SAD. U neizvesnoj predsedničkoj trci Bajden je došao do 270 elektorskih glasova koliko mu je bilo potrebno da bi postao novi predsednik.
  • O

    08.11.2020 15:30
    Da
    Narocito ako otvoris jos jedno ratno zariste-senilni starce
  • Super Hik

    08.11.2020 10:07
    Bajdenisti i Trampisti, razmišljam tako kako se moj život, usmerenja i ostali životni orijentiri nisu promenili kada je Tramp bio predsednik, a neće to izmeniti ni Bajden, daleko sam ja od svega toga. Moje stavove nisu menjali ni ovi naši balkanski mesari, što ovi današnji što oni iz devedesetih, jer ja sam ja i samo ja. Verujte mi veoma je ugodno biti u svojoj koži ma kakva ona bila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.