Nemačka: Mali Nemci jurišali s puškama na "Malu Mitrovicu"

Nemački Bundesver ispitaće događaj iz Bad Rajhenhala, kada su u kasarni mali Nemci sa drvenim puškama jurišali na "Malu Mitrovicu".
Nemački Bundesver ispitaće događaj iz Bad Rajhenhala, kada su u kasarni mali Nemci sa drvenim puškama jurišali na "Malu Mitrovicu".

Naime, ovaj događaj je upriličen u okviru otvorenih vrata kada je vojska, prošlog vikenda, posetiocima demonstrirala kako žive i rade vojnici.

Deca su bila deo celokupne atmosfere jer su im vojnici dali drvene puške i pustili da na livadi jurišaju na mini grad pod nazivom Mala Mitrovica.

Da bi sve izgledala što realnije Mala Mitrovica napravljena je od maketa kuća veličine kutija za cipele.

Veliki broj političara i stručnjaka je ovaj postupak nazvao neprihvatljivim, najpre zbog toga što se deca na ovaj način generalno podstiču na rukovanje oružjem, ali i zato što su nacisti u Drugom svetskom ratu u Mitrovici ubili najmanje 300 ljudi, navodi Dojče vele.

Inače, pripadnici lovačkih jedinica, koji su napravili čitav događaj, donedavno su u sastavu KFOR bili u Kosovskoj Mitrovici.
  • oficir

    07.06.2011 20:08
    antievropska propaganda
    Ko god je služio vojni rok kao tenkista, objasiće vam da to nije nikakav minijaturni grad napravljen za decu, već minijaturno strelište za inicijalnu obuku tenkovskih posada u gađanju. Ovakva strelišta postoje i kod nas još od vremena JNA.

    Mete nisu kuće, već se između kuća se nalaze mete - siluete oklopnih vozila u raznim položajima koje se gađaju za tu priliku posebnom municijom koja se koristi u spregnutom mitraljezu. Ako pažljivo pogledate fotografiju iz Nemačke kasarne, videćete u središnjem delu tri siluete oklopnih vozila, i još dve dole levo.

    http://img857.imageshack.us/img857/2143/64568.jpg

    Nakon minijaturnog strelišta prelazi se na gađanje na mini strelištu sa većim metama nešto jačom municijom, pa tek nakon toga se ide na pravo bojevo gađanje iz topa kojim je opremljen tenk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.