Predsednik Jemena ima opekotine i unutrašnje krvarenje

Predsednik Jemena Ali Abdula Saleh je u napadu prošle sedmice ranjen mnogo teže nego što se mislilo, ima teške opekotine i unutrašnje krvarenje, rekli su danas agenciji AP trojica neimenovanih američkih funkcionera.
Predsednik Jemena Ali Abdula Saleh je u napadu prošle sedmice ranjen mnogo teže nego što se mislilo, ima teške opekotine i unutrašnje krvarenje, rekli su danas agenciji AP trojica neimenovanih američkih funkcionera.

Salehu je pružena lekarska pomoć u Saudijskoj Arabiji, a on je zadobio opekotine na oko 40 odsto površine tela, rekli su ti izvori.

On takođe ima krvarenje unutar mozga, i povrede gornjeg dela tela. Prema tvrdnjama neimenovanih izvora, predsednik Jemena je povređen od bombe koja je postavljena u njegovom sedištu, a ne u raketnom napadu kako je do sada izveštavano.

Za sada nije poznato kada će se Saleh vratiti u Jemen.

Jedanaest ljudi poginulo je u napadu u petak u kome je ranjen Saleh, koji je izložen sve većem pritisku da napusti vlast.

U napadu, pored Saleha, protiv čijeg režima građani protestuju već četiri meseca, ranjeni su i premijer, koji ima opekotine na licu, zamenik premijera, predsednik parlamenta, zamenik predsednika vlade zadužen za unutrašnje poslove i šef savetodavnog odbora i svi oni su prebačeni na lečenje u Saudijsku Arabiju, preneli su ranije lekari i državna agencija Saba.

Salehov režim optužio je za napad na njegovu palatu moćnog plemenskog vođu šeika Sadika al Ahmara, čiji se borci suprotstavljaju vladinim snagama u Sani otkako je u prošli utorak prekinuto primirje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet