U Italiji još 32.961 slučaj korona virusa

U Italiji je u protekla 24 sata registrovan 32.961 novi slučaj kovida-19, čime je postala deseta država u svetu u kojoj je zvanično potvrđeno više od milion obolelih od koronavirusa.
U Italiji još 32.961 slučaj korona virusa
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, od početka epidemije u Italiji su registrovana 1.028.424 slučaja korona virusa, prenosi Ansa.
 
Pored Italije, više od milion obolelih prijavljeno je u SAD, Indiji, Brazilu, Rusiji, Francuskoj, Španiji, Argentini, Velikoj Britaniji i Kolumbiji.
 
U tih deset država registrovano je više od dve trećine svih slučajeva u svetu.
 
U proteklom danu od posledica kovida u Italiji su preminule 623 osobe, najviše od 6. aprila, a od početka pandemije 42.953, što je, posle Velike Britanije, najviše u  Evropi. U poslednjih sedam dana dnevno je u proseku registrovano više od 34.000 novih slučajeva koronavirusa i 455 umrlih pacijenata.
  • Milan

    11.11.2020 21:00
    Stizemo Italiju u dnevnom broju zarazenih po glavi stanovnika, gde je vodja da jos jednom objavi da smo lideri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.