Korona u komšiluku: U BiH 69 žrtava korone, u Hrvatskoj i Sloveniji skoro 30

Države u regionu i danas beleže nove rekorde u broju obolelih i preminulih od virusa korona.
Korona u komšiluku: U BiH 69 žrtava korone, u Hrvatskoj i Sloveniji skoro 30
Foto: FoNet
Hrvatska
 
U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata preminulo 28 osoba, a registrovano je 2.597 novih slučajeva zaraze korona virusom, saopštio je u sredu Nacionalni štab Civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva je 15.513, što je 989 više nego dan ranije,a do sada su prijavljena ukupno 893 smrtna slučaja.
 
Od ukupnog broja obolelih, 1.545 je na bolničkom lečenju, 32 više nego dan ranije. Od toga je 178 na respiratoru, 11 više nego dan ranije.
 
U samoizolaciji su 32.225 osoba.
 
Iako je porast broja obolelih u odnosu na dan ranije oko hiljadu, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je na konferenciji za novinare rekao da "sedmični porast stagnira", prenos ezagrebački mediji.
 
Slovenija
 
U Sloveniji je u poslednja 24 sata od posledica infekcije kovid 19 umrlo 27 osoba, a među 7.515 uzoraka potvrđeno je 2.217 novih zaraza, objavila je u sredu Vlada u Ljubljani.
 
U bolnicama je 1.171 pacijent, što je 19 više nego prethodni dan, a ne intenzivnoj nezi ih je 193. Prema podacima Ministarstvo zdravstva, od početka epidemije od korona virusa Slovenija je registrovala 605 žrtava.
 
Ministar zdravstva Tomaž Gantar napisao u tvitu da je broj novoobolelih dvostruko veći nego prethodni dan, a procenat pozitivnih testova za 29,5 odsto, što je prema njegovim rečima, znak da mere treba zaoštriti, prenela je agencija Hina iz Ljubljane.
 
"Broj novih zaraza spušta se presporo, rastu potrebe za novim bolničkim mestima, zaposleni u zdravstvu su iscrpljeni, među njima je i mnogo onih koji su se zarazili. Sve dok ne dođe do situacije kada će bolnice više otpuštati nego primati pacijente, ovo je stanje u kojem treba dobro zaoštriti mere", naveo je Gantar.
 
Vlada se s tim ne slaže pa je portparol vlade Jelko Kacin na konferenciji za novinare izrazio optimizam da se epidemija smiruje i drugačije od ministra interpretirao rezultate od utorka.
 
BiH
 
U BIH je u poslednja 24 sata umrlo 69 osoba, a evidentirano 1.447 novozaraženih korona virusom, saopštio je u sredu Zavod za javno zdravstvo, prenosi klix.ba.
 
Urađeno je 5.470 testova, a broj novozaraženih je pao u odnosu na utorak kada je zabeleženo 1.605 obolelih.
 
Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je da su od 4.312 uzoraka 1.004 pozitivna na korona virus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.
 
Crna Gora
 
U Crnoj Gori registrovano je još 711 slučajeva koronavirusa, dok je u poslednja 24 sata život izgubilo sedam osoba zaraženih kovidom-19, saopštio je Institut za javno zdravlje.
 
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg preseka analizirale 2.174 uzorka.
 
U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak 164 pacijenta, a trenutno je aktivno 7.967 slučajeva. Od početka epidemije registrovao je 24.865 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 356 obolelih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.