Izrael planira 1.200 stanova za Jevreje u istočnom Jerusalimu

Izrael napreduje u ostvarenju planova o izgradnji stotina novih domova za Jevreje u strateškom kvartu u istočnom Jerusalimu, saopštila je danas izraelska levičarska organizacija Mir sada (Šalom akšav) koja prati širenje jevrejskih naselja na okupiranim teritorijama.
Izrael planira 1.200 stanova za Jevreje u istočnom Jerusalimu
Foto: Pixabay
Zbog te izgradnje delovi istočnog Jerusalima na koji Palestinci polažu pravo bi mogli da budu odsečeni od Vitlejema na Zapadnoj obali.
 
Ministarstvo stanovanja je danas objavilo tendere za više od 1.200 domova u području Givat Hamatoš.
 
Palestinci planiraju da u istočnom Jerusalimu bude glavni grad njihove buduće nezavisne države koja bi obuhvatila Zapadnu obalu i pojas Gaze.
 
Sve te teritorije osvojio je Izrael u ratu 1967. godine.
 
Najnoviji plan izgradnje mogao bi biti test za veze Izraela sa budućom administracijom novoizabranog predsednika SAD Džozefa Bajdena od koga se očekuje da zauzme čvršći stav prema širenju jevrejskih naselja posle četiri godine blagonaklone politike predsednika Donalda Trampa.
 
Tramp je krajem 2017. godine priznao ceo Jerusalim kao glavni grad Izraela i preselio tamo Ambasadu SAD iz Tel Aviva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet