Izetbegović izgubio Sarajevo, Dodik poražen u Banjaluci

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića poražena je u Sarajevu, dok je Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika izgubio Banjaluku.
Izetbegović izgubio Sarajevo, Dodik poražen u Banjaluci
Foto: 021.rs
Tako će na vlast u glavnim gradovima dva entiteta doći stranke koje su bile opozicione. U Sarajevu vodi koaliacija "četvorke", koju čine Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista, dok je u Banjaluci pobedu proglasio Draško Stanivuković iz Partije demokratskog progresa.
 
"Ako bi trebalo stvari kapitulirati, u odnosu na SDA može se reći da smo u Sarajevu izgubili, a u Bosni i Hercegovini - pobedili. Ja bih da čestitam svim načelnicima koji su pobedili i da im zaželim dobar i kvalitetan rad. SDA je ostvarila pobede u 30 općina, rezultat će biti otprilike poput onoga iz 2016. godine. 'Četvorka' je osvojila 11 načelničkih pozicija. Imamo najviše glasova u opštinskim većima. SDA je osvojila načelničke pozicije u pet opština", rekao je on.
 
Dodik: Tužan sam
 
Predsednik SNSD-a Milorad Dodik priznao je poraz u trci za gradonačelnika Banjaluke. 
 
"Nisam sretan i tužan sam što smo izgubili Banjaluku. Igor Radojičić je radio ozbiljno svoj posao. Banjaluka je demokratski birala i mi poštujemo taj izbor. Isto tako mislimo da je to ozbiljna greška grada. Građani Banjaluke su odlučili. Radojičić je jedan od najsposobnijih naših kadrova. Nije mi prijatna činjenica da smo izgubili Banjaluku na tom mestu", kazao je Dodik.
 
Član Predsedništva BiH rekao je da to za njegovu stranku nije mali udarac.
  • Trt

    16.11.2020 15:54
    @amfilohije

    Pa ujedinite se više Bosanci, šta ovde kukate?
  • Ilija

    16.11.2020 15:30
    Ide Mile..
    Neverovatno sa koliko bahatosti i primitivizma Dodik preti novoj vlasti i gradjanima Banja Luke.Uskratice finansije,proveravace glasacka mesta koliko je gde glasalo za Stanimirovica i uskratiti novac, kao da daje svoje novce .Bilo bi dobro da gradjani B Luke ovo zapamte do sledecih izbora .
    PS Da li neko zna kada ce biti rasprodaja onih silnih prasica i jagnjadi koje je, po sopstvenoj prici, Dodik pripremio za slavlje posle izbora u B Luci i da li i dalje peva"ne moze nam niko nista...
  • amfilohije

    16.11.2020 14:19
    www
    dal cemo se mi ikada ujediniti ili smo na zalost vec ispranih mozgova!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.