Tviter će Bajdenu predati predsednički nalog na dan stupanja na dužnost

Tviter će predati kontrolu nad predsedničkim nalogom @POTUS Džou Bajdenu nakon što položi zakletvu za američkog predsednika, čak i ako sadašnji predsednik Donald Tramp ne prizna poraz, preneli su u petak američki mediji.
Tviter će Bajdenu predati predsednički nalog na dan stupanja na dužnost
Foto: Pixabay
Privatni račun @realDonaldTrump, sa oko 88 miliona pratilaca, postao je jedno od najmoćnijih Trampovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni nalog @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave s privatnog naloga i ima oko 32 miliona pratilaca.
 
Tviter je ranije najavio da će se nakon što Tramp prestane da bude predsednik odnositi prema njegovom privatnom nalogu, kao i prema svim drugim s kojih se šire netačne informacije.
 
Tviter je već dugo pod pritiskom da ograniči Trampovo korišćenje te platfome za širenje dezinformacija i teorija zavere.
 
Od izbora, društvena mreža je označila mnoge Trampove tvitove o masovnoj izbornoj prevari oznakom da su u suprotnosti sa zvaničnim informacijama.
 
Proces prebacivanja naloga na Bajdena, prema Tviteru, odvija se u saradnji s američkim Nacionalnim arhivom, kao što je to učinjeno i 2017. Prenos će obuhvatiti arhiviranje svih Trampovih tvitova s računa @POTUS, kao i s naloga @FLOTUS (prva dama) i @VP (potpredsednik).
  • Mile

    21.11.2020 17:04
    Paaa
    Pa kako ne shvatas twitter i facebook pored toga sto su datoteke dosijea svakog korisnika oni su i istinomeri justicija sa povezom preko ociju je sada twitter i face. Oni su ti koji odredjuju sta je tacno/netacno ili info/misinfo/dezinfo . I zato mi treba mirno da spavamo jer oni umesto nas donose i procene i odluke.
  • hm?

    21.11.2020 13:15
    tviter je privatna kompanija - prema tome sta ima jedna privatna kompanija da 'predaje' bilo kakvu zvanicnu 'funkciju'??
    sta, jel' ga tviter izglasao mozda...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet