Glavni tužilac: Tačiju preti doživotna robija

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva u Hagu Džek Smit, u pismu pretpretresnom sudiji Nikoli Guilou, objavljenom na sajtu Specijalnog suda, naveo je argumente zbog čega je Tačija trebalo uhapsiti i staviti u pritvor, kao i to, da bi, ukoliko se optužbe potvrde, predsednik Kosova mogao da dobije doživotnu kaznu.
Smit je naveo da je postojao strah da bi bivši predsednik Kosova mogao da pobegne nakon što je nepotvrđena optužnica objavljena.
 
Smit u pismu, poslatom pretpretresnom sudiji, tvrdi da bi Tači mogao počiniti druga krivična dela i ometati posebne postupke.
 
On je istakao i da bi optužbe koje su potvrđene u Specijalnom sudu mogle dovesti do doživotnog zatvora za bivšeg predsednika Kosova.
 
Ovo pismo pokazuje insistiranje glavnog specijalnog tužioca da je Tačija trebalo uhapsiti i poslati u pritvor, navodi Kosovo Onlajn. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet