Poboljšava se situacija u Australiji, nema novozaraženih, popuštaju se pojedine mere

Život se od danas polako vraća u normalu u Australiji i s obzirom na to da se epidemija stišava i gotovo da nema novozaraženih, vlasti su odlučile da ponovo otvore međudržavni saobraćaj i ublaže neke restrikcije.
Poboljšava se situacija u Australiji, nema novozaraženih, popuštaju se pojedine mere
Foto: Pixabay
U Južnoj Australiji, koja je prošle nedelje bila epicentar epidemije, nije bilo novih slučajeva, a aktivnih je 37, pa je vanredna situacija ukinuta pre planiranog roka.
 
U susednoj državi Viktorija maske više nisu obavezne na otvorenom prostoru i dozvoljena su veća javna okupljanja.
 
U Viktoriji već 23 dana nema novih slučajeva kovida-19, a isto je i u najmnogoljudnijoj državi Novi Južni Vels, gde već 15 dana nije bilo novih zaražavanja, preneo je Rojters.
 
Vlasti su saopštile da je svega 12 novih slučajeva kovida evidentirano među putnicima koji se nalaze u hotelskim karantinima.
 
Sa oko 27.800 do sada evidentiranih slučajeva kovida-19, Australija je efikasnije vodila borbu protiv zaraze od mnogih drugih razvijenijih zemalja.
 
Procenjuje se da na današnji dan u celoj zemlji ima 88 aktivnih slučajeva ljudi inficiranih korona virusom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.