Preti novi ekonomski pad u Italiji, štednja veća nego ikada

Zbog novog talasa širenja kovida-19 i restriktivnih mera, italijanska ekonomija bi mogla da u četvrtom kvartalu zabeleži novi pad proizvodnje, upozorava Centar za studije moćne italijanske Federacije velike industrije (Confindustrija), prenosi agencija Agi.
Preti novi ekonomski pad u Italiji, štednja veća nego ikada
Foto: Pixabay
Najviše su oštećene uslužne delatnosti, transport i oni koji su u sektoru rekreacije i sporta. Samo u turizmu, na primer, procenjuje se pad prihoda od 70 odsto u odnosu na period pre pandemije.
 
U četvrtom kvartalu prognozira se dalji pad zaposlenosti, a potrošnja je još u oktobru opala.
 
Italijani, uplašeni pandemijom i zabrinuti zbog neizvesne bliske budućnosti, štede više nego inače, piše agencija.
 
Bruto društveni proizvod je u trećem tromesečju zabeležio rast od 16 odsto, ali se situacija od početka drugog talasa pandemije ponovo pogoršala, pa se do kraja ove godine očekuje druga recesija u jednoj godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet