Helsinki zatvara srednje škole i zabranjuje javna okupljanja

Helsinki, koji je bio prilično pošteđen pandemije virusa korona, sada uvodi nova ograničenja zbog pojave infekcija, najavio je gradonačelnik Jan Vapavuori.
Srednje škole, biblioteke i bazeni biće zatvoreni, a javni događaji potpuno zabranjeni zbog "zabrinjavajuće" situacije, izjavio je gradonačelnik.
 
"Predlažemo da se iskoriste sve mere koje su u nadležnosti opštine", rekao je on i dodao da će datum stupanja na snagu tih mera biti saopšten krajem sedmice.
 
Gradonačelnik je naveo da je bilo niza slučajeva zaraze u staračkim domovima i izrazio žaljenje što suviše veliki broj ljudi ignoriše zdravstvene preporuke.
 
Eventualna ograničenja za restorane i barove, kao i za slobodu kretanja doneće centralne vlasti.
 
Finska premijerka Sana Marin je u ponedeljak nagovestila da bi ponovno proglašenje vanrednog stanja moglo da usledi ukoliko sadašnje mere ne budu efikasne.
 
Stopa zaraze u Finskoj i dalje je daleko najniža u EU, sa 69 novih slučajeva na 100.000 stanovnika zabeleženih tokom poslednje dve nedelje, dok je početkom novembra iznosila oko 40 slučajeva na 100.000.
  • Budale

    24.11.2020 16:22
    Nisu čuli da su škole najbezbednije kada je u pitanju kovid. Ili to možda važi samo za škole u prvoj ekonomiji Evrope

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet