Tužilaštvo traži kaznu od 2.000 evra za oca i sina koji su organizovali veridbu

Tužilaštvo u Skoplju podnelo je sudu predlog da oca i sina kazne sa 2.000 evra zbog organizovanja veridbe u dvorištu porodične kuće, na kojoj je bilo 30 gostiju.
Tužilaštvo traži kaznu od 2.000 evra za oca i sina koji su organizovali veridbu
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju, otac i sin su organizovanjem te veridbe 13. septembra, kojoj je prisistvalo 30 gostiju, postupili u suprotnosti sa propisima i naredbama za sprečavanje širenja kovid-19, kojima se zabranjuju masovna okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru.
 
Zbog organizovanja svadbe početkom oktobra skopsko tužilaštvo je podnelo predlog za izdavanje kaznenog naloga od 300.000 denara (oko 4.800 evra) za vlasnika jednog turističkog objekta. Precizira se da je "optuženi kao osnivač i direktor ugostiteljskog objekta 3. oktobra postupio u suprotnosti sa zabranom organizovanja proslava – svadbi i Protokolom za otvaranje i rad ugostitreljskih objekata za ishranu".
 
"On je dozvolio da se u objektu organizuje svadba na kojoj je bilo prisutno oko 90 osoba, čime je doveo u opasnost život i zdravlje ljudi", navodi Osnovno tužilaštvo "Skoplje" u predllogu skopskom krivičnom sudu.
  • Zebra

    25.11.2020 13:02
    Zakon nije isti za sve! Od slavlja, života, lečenje pa do umiranja.
  • strahinjic s

    24.11.2020 17:29
    ustanak ili ropstvo dozivotno
    A koliko para narod da trazi odstetu od drzave nakon organizovanja derbija,koncerta Bozo Vreco pre par dana,Zadruge,Parova.U Skupstini mogu njih 150 na veridbi ne moze ni 30?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.