Španija podelila vakcinaciju na 18 grupa ljudi

Stariji građani i zdravstveni radnici u staračkim domovima prvi će primiti vakcinu protiv koronavirusa u Španiji, najavio ministar zdravlja Salvador Ilja, dodajući da će biti 18 grupa ljudi koji će redom dobijati vakcinu.
   Španija podelila vakcinaciju na 18 grupa ljudi
Foto: Pixabay
Plan španske vlade je da se sa vakcinacijom počne u januaru 2021. godine, kaže Ilja.
 
"Posle radnika u staračkim domovima, sledeći će biti vakcinisani radnici iz zdravstvenih ustanova, a imamo 18 grupa stanovništva koje će se vakcinisati po određenom redosledu, na 13.000 mesta na kojima će biti moguća vakcinacija", rekao je Ilja, a preneo Rojters.
 
Španija očekuje da će vakcinisati veći deo populacije u prvih šest meseci 2021. godine, ali vakcinacija neće biti obavezna zakonom. Država je naručila 140 miliona doza.
  • Milenko

    24.11.2020 22:29
    Dobar plan, ali...
    Jedino pitanje je: Koliko će doza dobiti i kada? Plan je inače dobar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.