Francuska prešla prag od 50.000 mrtvih od virusa korona

Francuska je danas prešla prag od 50.000 umrlih od virusa korona sa ukupno 50.237 smrtnih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje.
Francuska prešla prag od 50.000 mrtvih od virusa korona
Foto: Pixabay
U poslednja 24 sata umrlo je 458 ljudi, dok je zaraženo više od 9.000 osoba.
 
Pritisak u bolnicama počinje da se ublažava sa 4.427 hospitalizovanih, dok ih je ponedeljak bilo 4.438. Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je večeras da vlada planira ublažavanje karantina od 15. decembra, nekoliko dana pred praznike.
 
Prvo ublažavanje će biti već u subotu kada će biti dozvoljeno ponovo otvaranje knjižara i cvećara, ali će morati da budu zatvorene u 21.00.
 
Barovi, restorani, diskoteke i sportske hale i dalje će biti zatvorene.
 
Makron je u televizijskom obraćanju dodao da bi vakcina protiv korona virusa trebalo prvo da bude predložena "najosetljivijim" osoba, ali neće biti obavezna. Ta vakcinacija se očekuje krajem decembra i početkom januara.
 
U Francuskoj je 30. oktobra uveden drugi karantin stanovništva. Prvi karantin u Francuskoj sa 67 miliona stanovnika uveden je 17. marta u jeku prvog talasa epidemije, a postepeno ublažavanje je počelo u prvoj polovini maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.