Još jedna optužnica protiv Koluvije i osmorice osumnjičenih u slučaju "Jovanjica"

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je još jednu optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, uhapšenih u julu ove godine u nastavku istrage u vezi sa proizvodnjom marihuane na tom imanju.
Optužnica je podneta Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu radi potvrđivanja, precizirali su za Tanjug u tužilaštvu. Optužnicom su pored Koluvije obuhvaćeni A.T. i B. R, R. B, M. K i Z. B, M. T. i S. M, kao i S.V. koji se nalazi u bekstvu, naveli su u tužilaštvu.
 
Mediji su ranije preneli da su među uhapšenima i pripadnici MUP-a i BIA. Svi osim Koluvije brane se sa slobode jer im je pritvor ukinut 18. septembra.
 
Koluvija, kao još osam uhapšenih u novembru 2019. godine i dalje su u pritvoru i dalje i njima je u oktobru počelo suđenje. Ova grupa je optužena za krivična dela udruživanje radi vršenja krivicnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droga, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.
 
Tužilaštvo je ranije saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od pocetka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora - Predraga Koluivije.
 
Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.
 
Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.
  • Neo

    25.11.2020 13:12
    krimi rad
    bez brige, veliki je objavio rat mafiji (niko mu nije rekao da je država mafija)
    šta mislite da li će da drži reč ili od usta pravi g***cu?
  • u očekivanju

    24.11.2020 23:04
    Igre bez granica
    Biće: Pojeo vuk magarca - kao i mnogo puta do sada. Do duše ako je potreba da se neko gurne pod autobus da bi se dokazalo da je Srbija pravna država, onda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet