Mađarska zamerila Džordžu Kluniju što je kritikovao Orbana

Mađarske vlasti su kritikovale Džordža Klunija smatrajući da ima previše "ograničeno znanje" o istoriji i politici, jer je taj američki glumac premijera Viktora Orbana opisao kao primer "mržnje i besa" u svetu.
"Mi volimo glumca Džordža Klunija... ali njegovo znanje istorije i politike deluje prilično ograničeno", naveo je na Fejsbuku šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.
 
Članovi mađarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera mađarsko-jevrejskog porekla Džordža Soroša koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega preko nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Mađarsku.
 
Nekoliko provladinih medija prenelo je fotografiju Klunija sa sinom Džordža Soroša, Aleksandrom.
 
Kluni je nedavno za američke medije govorio o svom poslednjem filmu "The midnight sky", a rekao je i da su Orban i mađarska vlada primeri "mržnje i besa".
 
"Nismo bili usred pandemije kad se snimao film, ali je bilo toliko drugih stvari, toliko mržnje i besa sa kojim smo svi suočeni u ovom trenutku istorije i to svuda u svetu od Bolsonara u Brazilu, do Orbana u Mađarskoj. Pogledajte, mnogo je besa i mržnje", rekao je Kluni.
 
Reagujući na kritike iz Budimpešte, Kluni je rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.
 
"Takođe sam jednom sreo njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu... tako da Orbanova propagandna mašina laže", rekao je Kluni.
 
Glumac je dodao da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini mađarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.
  • fine

    26.11.2020 00:20
    @ Nemanja
    dobro Džo, dobro, tvoje pravo da voliš koga hoćeš, ostani kreten do kraja ...
  • Vlada

    25.11.2020 16:50
    @Slaninar

    A može se shvatiti i tako da je Mađarska veoma dugo bila pod uticajem i kontrolom Sovjetskog saveza. Mislim, očigledno je da ti ne možeš, zato si se i zaglavio u osnovnoj školi.
  • svetozar

    25.11.2020 15:21
    kluni
    Nije promašio!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet