Vulkanski pepeo prizemljio letove

Pepeo iz vulkana u Čileu pao je na veliki deo Latinske Amerike zbog čega je odloženo više desetina letova, ali i sastanak predsednika Argentine i Urugvaja.
Pepeo iz vulkana u Čileu pao je na veliki deo Latinske Amerike zbog čega je odloženo više desetina letova, ali i sastanak predsednika Argentine i Urugvaja.

Pepeo je pokrio prestonice Urugvaja i Argentine, koje se nalaze na više od 1.300 kilometara od vulkana Kordon Kaulje što je eruptirao u subotu.

Vulkanski pepeo može oštetiti avionske motore, zbog čega su mnogi letovi otkazani.

Argentinska predsednica Kristina Fernandes je morala da se vozi automobilom umesto helikopterom da bi stigla na posao, a njen sastanak s urugvajskim liderom Hoseom Muhikom je odložen pošto on nije mogao da avionom dođe u Buenos Ajres.

Argentinsko ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je najmanje sedam regionalnih aerodroma privremeno zatvoreno.

U Čileu je prethodno evakuisano oko 3.500 ljudi koji žive blizu vulkana, iz kojeg i dalje izlaze gasovi i pepeo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet