Sanader traži izručenje Hrvatskoj

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader napisao pismo austrijskom sudu u kom traži hitan postupak izručenja Hrvatskoj.
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader napisao pismo austrijskom sudu u kom traži hitan postupak izručenja Hrvatskoj. Izručenje će tražiti na ročištu 21. juna. Sanaderov zastupnik je izjavio da se njegov klijent na to odlučio jer ne želi da bude prepreka ulasku Hrvatske u EU.

"Tačna je informacija da će gospodin Sanader zatražiti na ročištu 21. juna hitan postupak izručenja Hrvatskoj i to iz razloga što se njegovo ime vezuje za moguće negativne konotacije naših pregovora sa EU", kazao je Sanaderov advokat Goran Suić. "To je jedini razlog zbog kojih je doneo tu odluku, a u sudskom postupku u Hrvatskoj svakako će želeti da dokaže svoju nevinost", dodao je Suić.

Sanader je decembra prošle godine uhapšen u Austriji na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska, koja ga tereti da je oštetio pojedina ministartsva za više miliona evra. Od tada se nalazi u pritvoru u Salzburgu. Do sada je bilo održano nekoliko ročišta o njegovom izjašnjavanju o ekstradiciji Hrvatskoj, na kojima je on rekao da ne želi da bude izručen svojoj zemlji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet