Milijardu dolara za libijsku opoziciju

Na konferenciji u Abu Dabiju, arapske i zapadne zemlje obećale su više od 1,3 milijarde dolara pomoći libijskom Nacionalnom prelaznom savetu.

Na konferenciji u Abu Dabiju, arapske i zapadne zemlje obećale su više od 1,3 milijarde dolara pomoći libijskom Nacionalnom prelaznom savetu.

Italija i Francuska su ponudile nešto više od milijardu dolara dok su Kuvajt i Katar obećali 280 miliona dolara za novoosnovani fond za podršku libijskoj opoziciji. Savet koji pokušava da formira alternativnu vladu režimu Moamera Gadafija prethodno je apelovao na međunarodnu zajednicu da mu pomogne svežim prilivom "keša".

Bivši libijski ambasador u UN Abduraham Mohamed Šalgam koji je prisustvovao skupu kao funkcioner Nacionalnog saveta rekao je da veruje da se Gadafijevoj vlasti bliži kraj i pozvao NATO da usredsredi vazdušne udare na Gadafijeve snage oko Misrate kako bi "pomogao borcima za slobodu da se probiju ka Tripoliju".

  • miki

    10.06.2011 12:33
    sta reci
    Sta reci na sve ovo. Kad je Gadafi davao toliko, sta bi mi trebali da radimo. uzeli su nam sveeeeeeee i jos cutimo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet