Maradonin doktor osumnjičen za nemarno lečenje, policija pokrenula istragu

Leopoldo Luke, glavni doktor Maradoninog lekarskog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata.
Policija mu je upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti.
 
Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju i ispituje lekarski tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje. 
 
Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine ćerke dovele u pitanje lekove koji su prepisani njihovom ocu. Maradonin advokat zatražio je hitno postupanje kako bi se utvrdilo da li su doktori uradili sve što su mogli.
 
Advokat se žalio da je hitnoj službi trebalo više od pola sata da stigne do kuće u kojoj je Maradona pretrpeo infarkt, ali se naknadno pokazalo kako im je trebalo samo 11 minuta. 
 
Navodno su istražitelji saznali da je samo nekoliko dana pre smrti, a nakon teške operacije, Luke s Maradonom veslao. Sada im preti optužba za nemar pri staranju o pacijentu i potencijalna optužba za ubistvo iz nehata.
 
Dodatnu tajnovitost svemu dala je i medicinska sestra koja je u subotu priznala da je lagala i da ga zapravo nije obišla i proverila ujutro na dan smrti. Zbog toga se sumnja da je Maradona bio bez ikakvog lekarskog nadzora punih 12 sati uoči svoje smrti. 
 
Kako bi zaštitila kompaniju u kojoj radi, a koja pruža kućnu njegu bolesnicima (Medidom), sestra je najpre rekla da je Maradona sam odbio pregled vitalnih znakova, ali je posle priznala da ga je jednostavno pustila da odmara.
 
Osim svega navedenog, postavlja se pitanje i zašto uz Maradonu nije bio specijalistički tim 24 sata dnevno, zašto u kući nije postojao defibrilator i da li je Maradona uopšte službeno otpušten iz klinike u kojoj mu je operisan mozak.
 
Podsetimo, Maradona je nakon operacije uklanjanja hematoma na mozgu pušten na kućno lečenje.
  • gradjaninX

    29.11.2020 22:54
    Ma da, doktor ga je otrovao sa par tona koke kolko je posmrkao...Ljudi, kolko je taj posmrkao Lukas u nesvest padne samo kad pomisli. Ziveo je 20 godina duze nego sto je iko ocekivao. Sad je doktor kriv...Ej...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet