Ostavka hrvatskog državnog sekretara nakon što je priveden zbog kršenja mera

Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podneo je danas neopozivu ostavku zbog "neprimerenog ponašanja u Vukovaru", saopštilo je danas Ministarstvo.
Ostavka hrvatskog državnog sekretara nakon što je priveden zbog kršenja mera
Foto: Pixabay
"Zbog svog neprimerenog ponašanja u Vukovaru izvinjavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojim gestom ili izjavom povredio. Svestan odgovorne dužnosti koju obavljam i ne želeći biti opterećenje Vladi Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali poverenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog sekretara u Ministarstvu hrvatskih branitelja", naveo je Sučić.
 
Državnog sekretara u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića i direktora Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslava Šeremeta privela je vukovarska policija zbog nepoštovanja epidemioloških mera, a prilikom legitimisanja pretili su i vređali jednog pripadnika policije srpske nacionalnosti.
 
Ovaj incident, prema najavama iz kabineta Andreja Plenkovića, biće tema današnje sednice vlade, a dogodio se u noći između petka i subote, samo nekoliko sati nakon što je premijer u javnom obraćanju upozorio na obavezu poštovanja epidemioloških mera iz novog seta koji je stupio na snagu u subotu u ponoć.
 
Sučića, Šeremeta i još nekolicinu gostiju policija je, naime, iza ponoći u subotu zatekla u konzumiranju pića u jednom od vukovarskih lokala. Kada su pripadnici policije ušli da ih opomenu, piše Jutarnji list, Sučić i Šeremet ušli su u verbalni konflikt s policajcima odbijajući da im daju lične karte.
 
Policajci su zbog pružanja otpora Sučića i Šeremeta morali u pomoć da pozovu svoje kolege iz interventne policije koji su ih, uz primenu fizičke sile, priveli. Šeremet je, piše Jutarnji, pružao otpor privođenju, dok je Sučić pošao bez opiranja.
 
Ipak, ni Sučić se, piše list, nije suzdržao pa je na ulasku u policijsku stanicu rukom udario u vrata i oštetio ih.
 
Sucić i Šeremet su pretili policajcima da će dobiti otkaze, a jedan od njih dvojice pretio im je da će pozvati ministra policije Davora Božinovića, dok je, kako se navodi, jedan od policijskih službenika, pripadnik srpske nacionalne manjine morao da istrpi uvrede na račun svoje nacionalnosti.
 
Zbog ovog incidenta protiv Sučića i Šeremeta su podnete krivične prijave.
 
Šef kabineta premijera Plenkovića, Zvonimir Frka-Petešić, osudio je ovaj incident i rekao da će to biti tema današnje sednice vlade.
 
Frka-Petešić, međutim, nije odgovorio da li će Sučić biti smenjen s pozicije državnog sekretara.
  • +384

    30.11.2020 13:22
    @Pera
    Mogla je i "Severna Srbija" biti EU...
  • pera

    30.11.2020 11:36
    ..
    I zato je Hr EU, a Srbija svinjac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.