U Rusiji počela vakcinacija stanovništva

Rusija je isporučila prvu seriju vakcina Sputnjik V za civilnu upotrebu u bolnicu Domodedova, grada južno od Moskve, koja je danas saopštila da je počela da vakciniše lokalno stanovništvo prošle nedelje.
U Rusiji počela vakcinacija stanovništva
Foto: Pixabay
Centralna gradska bolnica u Domodedovu navela je da su stanovnici koji žele da se vakcinišu morali unapred da se registruju na vladinom veb sajtu i da tog dana ponesu negativan rezultat testa na kovid-19 i lične dokumente, prenosi Rojters.
 
Rusija je saopštila da dosadašnji rezultati ispitivanja pokazuju da je njena vakcina Sputnjik V 92 odsto efikasna u zaštiti od kovida.
 
Druga ruska vakcina u prometu u decembru
 
"Vakcina Epivakkorona, koju je razvio Ruski državni istraživački centar za virusologiju i biotehnologiju, mogla bi biti puštena u civilnu cirkulaciju u decembru", izjavio je direktor Centra Rinat Maksjutov.
 
"Već smo proizveli 35.000 doza vakcina i planiramo da do kraja godine proizvedemo 50.000 doza. Oko 5.000 doza otišlo je na postregistracijske kliničke testove, a ostatak će biti stavljen u civilni promet", rekao je Maksjutov, dodajući da očekuje da će se veći deo naći na tržištu u decembru.
 
Prema Maksjutovu, prva serija vakcina koja će biti stavljena u civilni promet trebalo bi da bude testirana u institucijama ministarstva zdravlja najranije 7. i 8. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet