EU u decembru odlučuje o odnosu sa Turskom

EU će na sastanku lidera 10. i 11. decembra odlučivati i o budučnosti odnosa sa Turskom, najavljeno je u Evropskoj komisiji.
EU u decembru odlučuje o odnosu sa Turskom
Foto: 021.rs
"Sve opcije su pripremljene i na stolu su. Čeka se odluka lidera EU 27 koja će biti prvenstveno zasnovana na akcijama i porukama Turske", kaže portparol EU, Peter Stano.
 
Peter Stano navodi da je, prema zaduženju koje je dobila od lidera EU, Spoljnopolitička služba EU razmotrila planove za više opcija koji uključuju i "pozitivnu agendu" i organizovanje konferencije o situaciju u regionu Istočnog Mediterana.
 
Iz EU poručuju da se trude da "daju šansu" dijalogu sa Turskom, ali ocenjuju i da postoji "rastuća frustracija zbog turskog ponašanja".
 
Šef diplomatije EU Žosep Borelj je letos najavio da će EU ukoliko izostane napredak u razgovorima sa Turskom razmotriti dodatne restriktivne mere prema Ankari.
  • NS

    30.11.2020 23:00
    600 godina problemi sa njima nema tu nikakvog razgovora samo sankcije!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet