EU odbila odobravanje vakcine Bionteka i Fajzera

Evropska agencija za lekove odbila je zahtev nemačke farmaceutske kompanije Biontek i američkog partnera Fajzer za uslovno odobravanje vakcine protiv korona virusa.
EU odbila odobravanje vakcine Bionteka i Fajzera
Foto: Pixabay
Evropska agencija za lekove će mišljenje o toj vakcini dati na sastanku 29. decembra, a nakon toga će mišljenje biti prosleđeno državama članicama na usvajanje, piše Fajnenšel tajms.
 
To potencijalno odlaže distribuciju vakcina u EU za početak naredne godine. Procena vakcine rivalske Moderne odložena je za 12. januar 2021. godine.
 
Nemački ministar zdravlja Jens Špan ranije je najavio da bi vakcinacija u toj zemlji mogla da počne pre kraja ove godine, medjutim nakon odbačenog zahteva prognoze je preusmerio na početak naredne godine.
 
"Pretpostavljam da možemo da počnemo sa vakcinacijom najkasnije u januaru", rekao je on.
 
Vakcina bi široj populaciji bila dostupna tek početkom leta.
  • R49

    01.12.2020 18:28
    Kapitalizam
    Briga za živote je u drugom planu, iza finansijskih interesa i profita.
  • Oko Grom

    01.12.2020 17:39
    Komedija
    Et a klela se..
    Samo Ruska za sad i jedina prava.
    Naša braća i batud.
  • -

    01.12.2020 17:33
    -
    Akcenat na "rivalske". Rivalstvo u borbi protiv virusa. O cemu onda dalje da pricamo? Profit je bitniji od zivota ocigledno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.