Odlazeći premijer Crne Gore: Bilo je razloga da ambasador Srbije bude proteran i ranije

Odlazeći premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da je mandat njegove vlade protekao u znaku, kako je rekao, snažnih ataka na crnogorski identitet, njenu nezavisnost i građanski karakter.
Kao primer je naveo izjavu proteranog srpskog ambasadora Vladimira Božovića koji je, kako kaže, podsticao "negativno vekovno nasleđe da je 1918. godina ustvari godina oslobođenja, a ne okupacije".
 
"Nije to samo stav neodgovornog i bahatog ambasadora, nego očigledno zajednički stav vlasti u Srbiji", rekao je Marković.
 
Dostojanstvo države se, dodao je, "ne može staviti pod tepih zato što za dva ili tri dana dolazi nova vlast koja drugačije razmišlja".
 
"Uradili smo posao koji nam pripada, reagovali smo kako to pripada odgovornim ljudima i u skladu s Ustavom", rekao je Marković.
 
Rekao je i da je Božović više puta pozivan u MVP, kao i da je bilo razloga da on i ranije bude proglašen za personu non grata, ali da su vodili računa o regionalnim odnosima i pokušaju očuvanja stabilnih odnosa između Srbije i Crne Gore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.