Održavaju se parlamentarni izbori u Rumuniji

U Rumuniji se održavaju parlamentarni izbori, a favorit su proevropski liberali premijera Ludovika Orbana, uprkos kritikama kojima su bili izloženi zbog odgovora na epidemiju korona virusa.
Održavaju se parlamentarni izbori u Rumuniji
Foto: Pixabay
U regionu u kojem su ojačali populisti i nacionalisti, premijer Ludovik Orban, liberal koji je vodio manjinsku vladu proteklih godinu dana, obećao je da će modernizovati najsiromašniju zemlju Evropske unije i zadržati je na "proevropskom" putu.
 
Iako se očekuje slab odziv birača, manje od 40 odsto, analitičari tvrde da razlog nije samo pandemija.
 
"Mnogi Rumuni su demotivisani jer veruju da su sve stranke iste", rekla je Liliana Popescu, profesorka politikologije na Nacionalnom univerzitetu za političke studije i javnu upravu.
  • xyz

    05.12.2020 10:01
    Čekaj, pa zar nema ovde armija koja priželjkuje rumunski scenario da ih upozori da ne prave izbore kad imaju svaki dan preko 150 preminulih???
    Ili su to ipak samo autošovinisti i mrzitelji lika i dela predsednika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.