Pripreme za vakcinaciju u Engleskoj, najvažnija je brzina

Lekari opšte prakse u Engleskoj dobili su uputstvo da počnu sa spremanjem centara za vakcinaciju do 14. decembra, piše Gardijan.
Pripreme za vakcinaciju u Engleskoj, najvažnija je brzina
Foto: Pixabay
U pismu upućenom mrežama primarne zdravstvene zaštite navodi se kako će razmera i složenost programa vakcinacije biti "jedan od najvećih izazova s kojima se zdravstveni sistem ikada suočio".
 
Kovid centri moraju biti spremni da daju 975 doza prioritetnim pacijentima u roku od tri dana od isporuke 14. decembra.
 
Brzina je veoma važna, jer se vakcine obično čuvaju na temperaturi od minus 70 stepeni Celzijusa, pa na temperaturama frižidera (od 2 do 8 stepeni Celzijusa) ne mogu dugo da opstanu.
 
U svakom pakovanju Fajzer-Biontehovih vakcina nalazi se 975 doza, što takođe predstavlja logistički problem - kako otvoriti pakovanja i podeliti vakcine na druge ključne lokacije za vakcinaciju.
 
Prema planu vakcinacije, prvi koji će primiti vakcinu biće stariji građani, posebno oni koji imaju više od 80 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet