Poslednji pokušaj dogovora oko Bregzita

Evropska unija i Velika Britanija sastaće se još jednom danas na pregovorima, u poslednjem pokušaju da dogovore trgovinski sporazum nakon Bregzita, objavili su predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i britanski premijer Boris Džonson.
Poslednji pokušaj dogovora oko Bregzita
Foto: Pixabay
Oni su telefonski razgovarali u subotu kako bi pokušali da sa mrtve tačke pokrenu pregovore o trgovinskom sporazumu, pre nego što Britanija, 31. decembra, okonča svoj izlazak iz Unije.
 
Nakon tog razgovora rečeno je da se pregovori moraju nastaviti uprkos značajnim razlikama.
 
"Obe strane naglašavaju da sporazum nije moguć ako se ti problemi ne reše", rečeno je u zajedničkom saopštenju. "Priznajući ozbiljnost tih razlika, saglasili smo se da dodatni napor treba da uloži pregovarački tim kako bi se utvrdilo mogu li one biti rešene", kaže se u saopštenju.
 
Pregovarači Evropske unije i Velike Britanije sastaće se danas u Briselu, a Fon der Lajen i Džonson razgovaraće u ponedeljak uveče.
 
Oni su ponovili da su ključna područja neslaganja i dalje ribarenje, garancije za pošteno tržišno takmičenje i rešavanje budućih sporova.
  • Milanče

    06.12.2020 10:00
    cena
    Ma ne treba baš da žurimo u tu i takvu EU. Koliko će nas koštati ako se zeznemo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet