Bogate zemlje imaju više vakcina nego što im je potrebno

Bogate zemlje kupile su dovoljno vakcina protiv Covida-19 da bi mogle da urade trostruku imunizaciju svog stanovništva, saopštila je organizacija Alijansa za vakcine, upozoravajući da zemlje u razvoju zaostaju u globalnoj trci da se okonča pandemija, prenosi CNN.
Bogate zemlje imaju više vakcina nego što im je potrebno
Foto: Pixabay
U 67 siromašnih država se tek svaka deseta osoba može nadati vakcinaciji do kraja 2021. godine, navodi se u izveštaju.
 
U razvijenom svetu, gde je obezbeđivanje dovoljnog broja vakcina započelo u prvim mesecima pandemije, imaju viška vakcina. Zemlje koje imaju svega 14 odsto svetskog stanovništva obezbedile su već više od polovine raspoloživih vakcina.
 
Alijansa za vakcine je pozvala farmacetske kompanije da podele svoju tehnologiju i intelektualno vlasništvo sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a vlade da šalju vakcine u svet u razvoju.
 
Grupu Alijansa za narodnu vakcinu čini više humanitarnih organizacija, kao što su Amnesti internešenel, Global Džastis nau i druge.
  • Ma

    10.12.2020 15:10
    Ajde
    Pa zar mi nismo najbolji u svemu ili neko ipak laze
  • A

    10.12.2020 07:49
    A
    A srbija kai ekonomski gigant zaostaje u svemu. Pa da imamo novca vec binam bile vakcine isporucene a ne da cekami donacije od svakog. Bruka. Ali staste trazili,podrzavali sada gledajte i placajte nema nikakvih komentara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet