600 ljudi otrovano olovom

Više od 600 ljudi, uključujući 103 dece, otrovalo se olovom u najnovijem slučaju te vrste u Kini.

Više od 600 ljudi, uključujući 103 dece, otrovalo se olovom u najnovijem slučaju te vrste u Kini.

Žrtve trovanja su zaposleni koji rade u 25 malih radionica za preradu olova, kao i njihova deca, u gradu Jangsinćiao u istočnoj provinciji Džeđijang. Rezultati testova pokazali su da 26 odraslih i 103 dece imaju teške slučajeve trovanja, dok je kod 494 osobe reč o lakšim oblicima trovanja.

Kina poslednjih godina ima raširen problem sa slučajevima teškog trovanja metalom, pri čemu je na hiljade dece bilo pogođeno tom pojavom tokom 2009. i 2010. godine u nekoliko kineskih provincija pošto žive u blizini topionica i fabrika metala koje ne primenjuju potrebne ekološke mere zaštite.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet