Švajcarska zamrznula finansijska sredstva Aleksandra Lukašenka

Švajcarska je zamrznula finansijska sredstva predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, nakon nasilja koje je usledilo posle njegovog reizbora.
Švajcarska zamrznula finansijska sredstva Aleksandra Lukašenka
Foto: Pixabay
Lukašenko i njegov sin Viktor su među 15 osoba kojima je zabranjen ulaz ili putovanje kroz Švajcarsku, saopštila je Vlada.
 
U saopštenju se navodi da su ti pojedinci odgovorni za nasilje i proizvoljna hapšenja.
 
- Švajcarska je duboko zabrinuta zbog aktuelnih tenzija i zalaže se za dijalog između Vlade i građanskog sektora - saopštila je Vlada.
 
Vlada je zatražila oslobađanje ljudi koji su proizvoljno privedeni, kao i sprovođenje istrage navoda o mučenju i maltretiranju za koje su odgovorni pripadnici snaga bezbednosti.
  • Banderaš

    12.12.2020 16:08
    Korupcija
    Eto,kradu i pljačkaju svoje države i nose u Cirih ili London i hednog dana ih narod potera,Cirih uzme pare,pa se pitam gde su proveli život i za šta?
  • borislion

    12.12.2020 13:12
    Zamrzavanje
    Zamrznuli svima koji polažu prljav novac dabogda!
    Nije mi jasno zašto ne zamrznu imovinu i našim vajnim političarima.
    Mislim očigledno znaju koliko imaju i šta rade.
  • Laloš

    12.12.2020 12:24
    Kad sam pročitao "Aleksandra" sa milisekundu bsam se ponadao......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).