Organizator protesta u Tirani pobegao na Kosovo pogrebnim vozilom

Poznati albanski reper Stresi (Arikmed Lušaj), organizator protesta u Tirani za kojim traga policija, oglasio se sa Kosova i potvrdio da je pobegao iz zemlje u pogrebnom vozilu.
Organizator protesta u Tirani pobegao na Kosovo pogrebnim vozilom
Foto: FoNet/AP
Kako javlja dopisnik agencije MIA, tokom sinoćnih protesta privedeno je više od 150 osoba. Deo njih je oslobođen, a stotinak je ostalo u pritvoru.
 
Među privedenima je bio i glavni i odgovorni urednik lista "Koha jon", koga su pripadnici specijalne policijske jedinice, prema rečima vlasnika lista Nikole Lešija, uz upotrebu sile odveli ispred redakcije. Međutim, nakon razgovora vlasnika s direktorom policije, urednik lista je pušten uz obrazloženje da je došlo do greške.
 
Protesti, koji su danas izbili i u drugim albanskim gradovima, usledili su nakon što je u ranim časovima u utorak jedan policajac pucao i ubio 25-godišnjeg Klodijana Rašu jer se tokom noćnog policijskog časa nije odazvao zahtevu policije da stane.
 
Sud u Tirani je ranije saopštio da će policajac ostati u pritvoru dok je pod istragom zbog ubistva usled prekomerne upotrebe sile.
  • Piško

    12.12.2020 15:33
    ...
    Vratiće ga albanska mafija u lepšem i novijem.
  • NS

    12.12.2020 15:13
    Zna se gde je rupčaga Evrope, gde nema zakona i pravde!
  • Jani

    12.12.2020 14:21
    Bogme ljudi koga prevezu tim vozilom...taj slabo nešto mož da beži...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet