VIDEO: Hiljade Trampovih pristalica na protestu u Vašingtonu

Hiljade pristalica odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa došle su u Vašington da podrže njegove pokušaje da preokrene ishod izbora na kojima je izgubio od kandidata demokrata Džozefa Bajdena.
Pristalice šefa Bele kuće oduševljeno su skandirale kada ih je Tramp nadleteo predsedničkim helikopterom, na putu za Njujork, gde će prisustvovati fudbalskoj utakmici američke kopnene vojske i mornarice.
 
Protesti Trampovih pristalica osmišljeni su kao način za pokazivanje njegove snage, dva dana pre nego što će se elektori, izabrani na predsedničkim izborima 3. novembra, sastati da formalno izaberu novog predsednika SAD.
 
Tramp, kome mandat ističe 20. januara, i dalje odbija da prizna poraz na izborima, i nastavlja da iznosi nepotkrepljene tvrdnje o izbornim prevarama, odbačene pred sudovima saveznih država, a juče i pred Vrhovnim sudom SAD.
 
  • Asdf

    13.12.2020 08:41
    Doviđenja demokratijo, dobro jutro Gilead!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet